Helemaal klaar om te solliciteren

Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan, dan wil je natuurlijk wel dat jouw sollicitatiepakket helemaal op orde is. Van de onderdelen die je nodig hebt om te reageren op een vacature (jouw cv en brief) tot dat onderdeel waar je die baan mee binnenhaalt (het sollicitatiegesprek). 

Kan jouw sollicitatiepakket wel een frisse kijk gebruiken, nodig jezelf dan uit voor een kennismakingsgepsrek.

Het CV

Je cv is een belangrijk onderdeel van jouw sollicitatie. Wat wil jij van jezelf laten zien aan jouw toekomstige werkgever? Een duidelijke opmaak, helder taalgebruik en een mooie oplijsting van jouw relevante opleidingen en werkervaring zorgen ervoor dat je een goede eerste indruk achter laat.

De sollicitatiebrief

Het schrijven van een sollicitatiebrief is altijd weer een hele klus. Dat is ook niet zo gek, want de vacature spreekt je zo aan dat je de baan graag wilt. Elke brief is maatwerk. De brief waarmee je jezelf op het kennismakingsgesprek uitnodigt bevat een duidelijke motivatie waarom je de baan wilt en waarom ze jou moeten kiezen.

Het kennismakingsgesprek

Gefeliciteerd, je bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Best spannend. Samen kijken we hoe jij het beste voor de dag komt: 

  • Je hebt de belangrijkste zaken van jouw sollicitatiebrief en cv op een rij. 
  • Je kunt jouw motivatie om te komen werken goed onder woorden brengen. 
  • Je benoemt zonder problemen jouw kwaliteiten en competenties. 

Tot slot gaan we het gesprek oefenen. Nu alleen nog je zenuwen onder controle houden. 

Nieuwsgierig en wil je meer weten?

Neem contact met mij op