Training: Welkom terug op de werkvloer

Je medewerker komt terug na een periode van langdurige afwezigheid. Wat doe je dan als leidinggevende? En hoe pak je het aan als de afwezigheid veroorzaakt werd door het verlies van een dierbare of een heftige ziekte?

Veel leidinggevenden vinden het lastig om hiermee om te gaan, want: hoe ga je het gesprek aan met een medewerker die een ernstige ziekte of groot verlies heeft meegemaakt, wat kun je wel zeggen, vragen of doen en wat liever niet en hoe bereid je je team voor op de terugkeer van een langdurig afwezige collega?

  • 1 dag
  • 30 juni 2020 of 8 september 2020
  • € 595,- ex btw
  • Max. 8 deelnemers
  • Locatie: de Eek in Steenderen

Waarom is een positieve terugkeer zo belangrijk?

Een goede terugkeer op de werkplek na een lange tijd van afwezigheid is essentieel. Het maakt dat  je medewerker zich snel weer thuis voelt op de werkplek en met plezier en inzet aan het werk gaat. Jij als leidinggevende hebt daar niet alleen een belangrijke rol in, maar ook groot belang bij. Want het laatste wat je wilt is dat je medewerker, als hij na een lange tijd van ziekte weer kan werken, na korte tijd uitvalt. Of dat je een goede medewerker verliest, doordat hij zijn draai niet meer kan vinden en daarom de organisatie verlaat.

Inhoud van de training

In de training Welkom terug op de werkvloer krijg je praktische handreikingen om het gesprek aan te gaan met je langdurig afwezige medewerker, zowel tijdens de afwezigheid als bij terugkeer. We gaan in op de theorie, maar vooral ook aan de slag met het oefenen van gesprekken. Er is ruimte om je eigen case(s) in te brengen en om ervaringen te delen met de andere deelnemers aan de training.

Na de training:

  • heb je inzicht in wat er met een langdurig afwezige medewerker gebeurt tijdens en na de afwezige periode;
  • voel je je capabel en comfortabel om op een prettige en effectieve manier het gesprek aan te gaan over gevoelige onderwerpen zoals ziekte en rouw;
  • weet je wat de do’s en dont’s zijn bij het begeleiden van een langdurig afwezige medewerker;
  • heb je de tools in handen om een langdurig afwezige medewerker zich snel weer thuis te laten voelen binnen je afdeling en bedrijf;
  • kun je je team effectief begeleiden bij de opvang van een collega na langdurige afwezigheid.

 

Doelgroep

Leidinggevenden en HR-professionals.

Tijdsinvestering

De training duurt 1 dag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Incompany of open inschrijving

Wij verzorgen deze training zowel incompany als met open inschrijving.

Over de trainer

“Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil maken”

Monique Schleicher heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van medewerkers bij grote bedrijven waaronder TNT Express Nederland B.V. Ook is ze gespecialiseerd in de onderwerpen rouw en verlies. Zij weet als geen ander wat er met een medewerker gebeurt tijdens langdurige afwezigheid en bij de terugkeer op de werkvloer. Monique: “Het zijn vaak de kleine dingen die een groot verschil maken. Zoals een luisterend oor bieden en oprechte belangstelling tonen. Doordat ik veel contact heb gehad met langdurig afwezige mensen en hun verhalen heb gehoord, weet ik wat hen motiveert en welke aanpak wel of juist niet werkt. Deze ervaringen breng ik graag over in de training Welkom terug op de werkvloer.”

Meer informatie over mijn workshops en/of trainingen?

Bekijk al mijn workshops en trainingen